KEK DRAMALES

Op vrijdag 20 januari heeft groep 3 een ochtend samen met meester Sander gewerkt. Hij is dramadocent en gaf aan ons dramalessen. In afwisseling met heel veel leuke spelletjes leerden we om vanuit drie stilstaande beelden een toneelstukje te maken. Steeds moest je nadenken over ‘waar’ ‘wie’ en ‘wat’. Waar vindt het toneelstukje plaats? Daarna kun je bedenken wie daar allemaal zijn en tot slot kun je bedenken wat ze daar gaan doen. Daar maak je drie beelden van: begin, midden en eind. Toen we dit gedaan hebben, hebben we het uitgebreid naar een ‘filmpje’; de beelden gingen vloeiend in elkaar over en we hebben er tekst en geluiden bij gemaakt.

Zo is er een groepje dat op het strand was, waarbij de visser een zeemeermin aan de haak had geslagen. Betrapt door de politie en een omstander moest de zeemeermin terug de zee in.

Een ander groepje had bedacht dat er levende beelden in een museum waren en dat wanneer de bewaker weg was, deze beelden tot leven kwamen. Uiteindelijk ging de bewaker maar tussen de beelden in staan om mee te doen.

Het derde groepje bracht een bezoekje aan de Efteling. Twee bezoekers gingen bij de kaartverkopers een kaartje halen om in de attractie te mogen. Natuurlijk was er ook een autorit er naar toe en weer terug naar huis.

Het laatste groepje werkte aan een huis. Terwijl het nacht werd, en de bouwers sliepen, kwamen er grote monsters aan die het pasgebouwde huis afbraken. De bouwers gingen de monsters achterna om ze weg te jagen.

Al met al een hele leuke en leerzame ochtend!