• Welkom op de Kardinaal
de Jongschool!
  • Op Ameland!

Welkom op de Kardinaal
de Jongschool!

Op Ameland!

VOORLEESKAMPIOENSCHAP

Verslag van Leonie

Eerst gingen we (Silvia, Tonio, Irene, Manon en ik) met de boot "die was dit keer wel op tijd!"
Daar deden we spelletjes en hadden de grootste lol.
Toen we van de boot afreden, kwamen we een ijscokraam tegen. Er stond veel reclame bij over ijsjes, maar er waren maar 2 soorten cornetto's en niet meer of minder.
Toen kwamen we om 12:00 uur aan in Kollum en ik hoefde pas om 14.00 uur voor te lezen, dus gingen we een rondje rijden en daar leek het of er een nationale, bejaarde viswedstrijd was.
Opeens gilden Manon, Irene en ik: Hema! En toen reden we daarheen, toen zei papa Action! en riepen wij weer: ACTION!. We zijn toen naar Action gelopen/gekrukt. Daar was een zeer chagrijnige kassiere. Toen hebben we nog even door Kollum gelopen. We gingen naar binnen en moesten in een soort aula wachten. Er kwam een vrouw aan en die vertelde naar welke zaal ik moest. Ik moest naar zaal A. Daar ging iedereen zitten en het publiek moest achterin en de voorlezers moesten voorin zitten. Er zaten 10 voorlezers in de zaal, maar er was 1 niet komen opdagen, dus we waren met z'n negenen. Een presentatrice vertelde je naam en je hobby's en je mocht gaan zitten en beginnen te lezen. Toen iedereen geweest was, gingen we allemaal naar een ander lokaal waar het domste optreden aller tijden te zien was. De jury kwam eindelijk en vertelde wie door waren naar de halve finale. Ik zat daar helaas niet bij en toen gingen we naar de boot. 
Kortom: het was een heel avontuur.
Groetjes, Leonie

Kardinaal de Jongschool     Bramerduinenpad 10, 9163 KG Nes     t 0519 - 54 23 58     info@kardinaaldejongschool.nl