BEZOEK EENDENKOOI

2015 is het jaar van Maria-Louise van Hessen-Kassel oftewel Marijke Meu is 250 jaar geleden overleden en in het kader daarvan behandelen wij dit onderwerp tijdens vaderlandse geschiedenis in de klas en ondernemen wij in het 'Marijke Meu jaar' met groep 6/7/8 een aantal leuke en leerzame excursies.

De eerste is naar de Nassau-kooi waar Bertus van Campen ons veel vertelt over de geschiedenis en de betrokkenheid van Maria-Louise bij ons eiland en deze eendenkooi. Wisten jullie dat de schoonmoeder van Maria-Louise deze kooi voor haar zoon heeft gekocht om extra opbrengsten van de verkoop van eenden te genereren? Vraag jullie kinderen ook eens toelichting te geven bij sommige foto's. Ik denk dat er bijzondere verhalen kunnen komen.