SCHOOLKAMP!!!

Beste ouders, kinderen en andere geinteresseerden,

Hierbij een volledig verslag van schoolkamp 2015...

Dinsdag 29 april vertrokken we met de 8.30 uur boot. De kinderen konden niet wachten hun mobieltjes halverwege de overtocht bij juf Heidi en meester Jan in te leveren. Daarna in de bus naar kamp Westerbork. We hebben in het vernieuwde museum opdrachten gemaakt, een film gekeken en na een lange wandeling door het bos een rondleiding gehad op het kamp onder leiding van een deskundige gids. Het was een indrukwekkende ervaring.

Op het kamp de kamers in en daarna snel naar het sportveld, want er moest gevoetbald en gehonkbald worden... op een bijzondere manier... Daarna lekker eten met bloemkool, rode kool, aardappelen en de nodige, fruitige, vitamines.

Vervolgens een avondbingo met een vreemd, besnord gezelschap en bijzonder mooie prijzen dankzij een sponsor die liever anoniem blijft.

De dropping die volgde, was bijzonder spannend, maar de 'bargjes'  die we tegenkwamen onderweg, zorgden voor de nodige gein. Het was onze eerste beetje regen deze dag, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben natuurlijk tot slot van deze dag Joris' verjaardag gevierd en natuurlijk mocht een dikke kus van Tim daarbij niet ontbreken! Van schrik liet juf Heidi een fles mayo op haar schoen vallen.

Donderdag 30 april een prachtige heldere morgen met ochtendgymnastiek van Tim en daarna lekker ontbijten en lunchpakketten maken om ons voor te bereiden op de Challenge Run die volgde. Het was lekker rustig in de ontbijtzaal... not... Tim wilde de hele zaal in beweging krijgen om nogmaals voor Joris te zingen. Dat is deels gelukt. De meeste bijval kwam toch echt van onze tafel!

Donderdagochtend vervolgden we met een 'Challengerun'  bestaand uit een hoogteparcours, kano varen, boogschieten en pijlblazen, steppen op bijzondere loopfietsen, kratstapelen, trapezesprong, klimwand en elastiekrennen. Er zijn tijdens deze activiteiten een hoop angsten overwonnen en wat natte schoenen ontstaan... Beetje regen gevallen precies tijdens onze lunch en een korte stop wegens dreiging van bliksem, maar verder prima weer gelukkig.

Daarna een van de hoogtepunten van schoolkamp: shoppen bij Action! En toevallig is er een dependance in Heino. Geen tijd te verliezen! De centjes werden goed uitgeteld en er werd daardoor zo gunstig mogelijk gehamsterd. Wat je al niet allemaal kunt kopen voor 5 euro! Daarna trakteerde Joris nog op heerlijke Cornetto's (Nou ja: huismerk van een van de betere, plaatselijke, supermarktketens: smaak deed niet onder!)

Terug op het kamp; was ons huisje prachtig versierd al waande je je op een tropisch eiland! Wat ga je dan doen? Zwemmen natuurlijk in het plaatselijke subtropische zwemparadijs (lees hier een eufemisme).

Heerlijk spaghetti en/of nasi gegeten, natuurlijk even een belletje naar huis, nog even voetballen en daarna Bonte avond! Deze bestond uit prachtige acts: quizen, dans en theater! Wat een talent in deze groep toch!

De volgende ochtend een bijzondere bootcamp van Tim, opruimen, schoonmaken, ontbijten en in de bus naar Ponypark Slagharen! Laat de foto's voor zich spreken :). Binnenkort zullen meer volgen!

Het is intussen vrijdagavond 1 mei en we zijn allemaal weer veilig thuis. We hadden het getroffen. De verwachte bewolking viel mee deze dagen en de verwachte regen is grotendeels elders of op een gunstiger tijdstip gevallen.

Het was een schoolkamp om ondersteboven van te worden! (zoals onze vlag)

Dank alle kinderen en natuurlijk juf Heidi, Mark en Tim voor deze prachtige dagen!

Groetjes van de kinderen van groep 8 en het team!
(Meester) Jan.